Стартира производството на Mazda2

Общи 22 май 2007 | Auto-Press.net A- A+ 949 посещения | без коментари

Изцяло новата Mazda2 (Demio в Япония) беше пусната в производство във фирмения комплекс на Mazda близо до Хирошима. На официалното събитие присъстваха около 550 човека, в това число и изпълнителният вицепрезидент на компанията Роберт Грациано. Първият сглобен автомобил е предназначен за японския пазар.

"Изцяло новата Mazda2 е продуктът от новото поколение на Mazda, който първи преминава на следващ етап от своето развитие, заяви г-н Грациано. Новото поколение на Mazda2 е първият автомобил, който завърта кръга, началото на който беше поставено през 2002 година с появата на Mazda6. Новата Mazda2 поставя началото на обновлението в Zoom-Zoom идеята на Mazda. "Докато настоящия модел беше предназначен за родния му пазар, новият е разработен за глобален боец, допълва той.

В сравнение със своя предшественик, новата Mazda2 е с около 100 килограма по- лека. Това й гарантира по- динамично поведение и по- скромен разход на гориво.

Основните габарити на новото поколение Mazda2 са дължина 3 885 мм, ширина 1 695 мм и височина 1 475 мм. Междуосието на симпатичния модел е 2 490 мм. От Mazda са си свършили работата на познатото ни високо ниво, като буквално са направили чудеса с вътрешното пространство на колата. Бъдещите собственици на компактния автомобил ще могат с удоволствие да открият удобството на множеството багажни отделения и ниши, ще се чувствата максимално комфортно благодарение на високо позициониране на скоростния лост в средната част на предното табло, и ще разполагат с цялата им необходима информация, подавана от ясно различимите контролни уреди. Делимата в отношение 60/40 задна седалка на Mazda2 гарантира удобно превозване и на по- обемисти и дълги товари. При стандартна конфигурация на интериора, обемът на багажника е 250 литра.

Първоначално новата Mazda2 ще се предлага с избор между два бензинови двигателя. Първият от тях е 1.3 литров с максимална мощност 75 конски сили, а вторият е 1.5 литров със 103 конски сили. След няколко месеца, на европейския пазар ще се предлага и 1.4 литров дизелов мотор. Предавателната кутия на новата Mazda2 е петстпенена механична.

 
Ключови думи:   mazda, mazda2, mazda6, zoom
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте