Стартираха продажбите на VW Amarok в България

Общи 10 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2080 посещения | без коментари

От началото на май новият Volkswagen Amarok е вече в продажба в дилърските центрове на марката у нас. Предлагането ще започне с вариантите с двойна кабина, на по-късен етап ще бъде представен и вариантът с единична.
Новият модел на Volkswagen ще предложи механичен блокаж на диференциала на задния мост и други интересни и уникални дори за сегмента на еднотонните пикапи решения като Common Rail турбо-дизелови двигатели от последно поколение с двойна турбина, най-широката товарна платформа в класа, две системи за задвижване на четирите колела и др.
Amarok спечели престижния приз „Международен пикап на годината 2011", а за издръжливостта и високата надеждност на първия проектиран в Германия пикап доказателство е изборът му за втора поредна година за официален съпровождащ автомобил на най-тежкото рали в света - Дакар, където повече от 30 бройки от модела, без доработка към фабричното му изпълнение осигуряват непрекъсната помощ на всички участващи в ралито екипи.
Моделът ще се предлага в България с двигатели 2,0 TDI Common Rail и две мощности - 122 к.с. с турбокомпресор с променлива геометрия и във вариант с BiTURBO, чиято мощност възлиза на 163 к.с., като въртящите моменти са съответно 340 Нм и 400 Нм. В обозримо бъдеще на разположение ще бъде и вариант с автоматична трансмисия.
Цените във варианта с двойна кабина за България започват от 43 992 лева без ДДС - при варианта със задно предаване и от 47 146 лева без ДДС - за варианта с четири задвижващи колела 4MOTION. Няма да има разлика в цената в зависимост от избраната 4х4 система на задвижване. Без разлика в цените остава и изборът на вариант на окачване.

 
Ключови думи:   amarok, biturbo, common rail, volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте