Стефан Йохансон - пистов пилот и ... часовникар

Общи 07 септември 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1981 посещения | без коментари

Шведът Стефан Йохансон, бивш пилот на Ferrari от Формула 1 и победител от Le Mans, известен с "героичните" си изпълнения по пистите, продължава успешно състезателната си кариера, но доста хора не познават другата негова страст - часовниците. Страст да ги носи и ... произвежда, като за целта е основал и часовникарската си компания Stefan Johansson Vaxjo...

Пистовата му кариера е с дължина почти 30 години и Стефан е сред топ-пилотите на международния пистов спорт. Отбелязъл е сериозни успехи във Формула 1, Индикар, Льо Ман, печелил е два пъти 12-е часа на Себринг с Porsche и Ferrari, както и 24-е часа на Льо Ман с Porsche. Защитавал е цветовете на най-престижните марки - Ferrari, McLaren, Porsche, Mercedes, Toyota, Nissan, Mazda, Audi и Acura. Той все още се състезава активно в категорията прототипи Le Mans, както и в новата пистова серия Speedcar.

В кръга на интересите му освен бързите коли влизат още изкуството и дизайнът. Той често рисува сам и има няколко добре приети изложби. Стефан е автор на дизайна на всичките часовници на фирмата си Vaxjo, готви се да пусне на пазара и други неща за колекционери като парфюми, очила, багажни чанти и пътни аксесоари.

Последното му творение е хронометърът Mark VIII E 033 с диаметър 47 мм, изпълнен в матово черно, който, както и другите му часовници, е изпълен в лимитирана серия. Циферблатът е посветен на пистовите флагове на FIA, а механизмът е самонавиващ се 13 1/4 ETA Valjoux Caliber 7750, като има функция датник освен стандартните за хронометър отчитания за час, минута и секунда. Гърбът на часовника е прозрачен и се вижда задвижващия механизъм, поръчалият часовника може да име върху корпуса изписано името си. Каишката е от змийска кожа в оранжево, червено или синьо, като има и допълнителна черна гумена.

Часовникът е изпълнен в лимитирана серия от 250 броя, всеки от които струва $US 9500.

 
Ключови думи:   acura, ferrari, mazda, Mclaren, mercedes, nissan, Porsche, stefan johansson, toyota, vaxjo
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте