Стивън Тайлър получи най-мощния роудстър в света

Общи 06 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4385 посещения | без коментари

Рок звездата Стивън Тайлър получи най-бързия роудстър в света – поръчковия Hennessey Venom GT Spyder. Новост за 2013 г. е сгъваемият твърд или мек покрив на тексаския суперавтомобил.
„Миналата година Стиъв дойде при нас и попита дали бихме могли да произведем неговия Venom GT във версия роудстър“, заяви основателят на компанията Джон Хенеси, който лично присъстваше на официалната доставка на автомобила. „Трябваше да внесем някои структурни промени, за да пасне сгъваемият покрив. Автомобилът стана по-тежък с около 14 кг и така масата му е 1244 кг. Решихме да увеличим и мощността му до 1244 к.с., и така на всеки килограм от него се пада по 1 к.с.
Hennessey Venom GT Spyder е с произведен от Hennessey 7,0-литров V-образен 8-цилиндров мотор, чиято максимална мощност от 1244 к.с. при 6600 об/мин и това го превръща в най-мощния роудстър в света. Той ускорява от място до 321 км/ч за по-малко от 16 сек и с този резултат Venom GT изпреварва с няколко секунди най-близкия си съперник Bugatti Veyron Vitesse.
Само пет бройки от творението на тунерите ще бъдат произевдени през 2013 г. С цената си от 1,1 млн. щатски долара Venom GT е не само най-мощният роудстер на пазара днес, но и най-редкият екземпляр. С днешна дата са били произведени общо шест броя Venom GT, като един от тях е в България, и компанията планира да ограничи производството до само 29 екземпляра.

 
Ключови думи:   bugatti veyron, spyder, venom, vitesse
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте