Стратегията eco2 на Renault наистина работи!

Общи 16 ноември 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1052 посещения | без коментари

-Logan Renault eco2 Concept постави рекорд за ниско ниво на СО2 емисии
-2.72 литра на 100 километра и 71 грама СО2 на километър

По време на започналото преди два дни в Шанхай Challenge Bibendum (организирано от Michelin), щадящата околната среда стратегия Eco2 на Renault демонстрира своята реална приложимост. Специално разработеният за състезанието Logan Renault eco2 Concept постигна рекорден резултат по отношение на нивото на СО2 емисии.

Благодарение на техническите си подобрения и уменията на екипа, автомобилът е изминал 172.2 километра с нищожните 4.69 литра дизелово гориво. Според тези резултати, средният разход на гориво на 100 километра е само 2.72 литра, а емисиите на СО2 са рекордно ниските 71 грама на километър. Logan Renault eco2 Concept е заел второ място (от 74 участника) и в проведеното след пробега специално изпитание, в което са били тествани ускорението, поведението на пътя, нивата на шум и др.

Logan Renault eco2 Concept е произведен в Питещ, Румъния. Задвижването му се осъществява от 1.5 литров dCi дизелов двигател с максимална мощност 85 конски сили. Като гориво, колата използва В30 (30% биодизел и 70% стандартно дизелово гориво).

Сериозни промени са нанесени и по аеродинамиката на автомобила- под предната броня е монтиран сплитер, който намалява въздушното завихряне под автомобила, дизайнът на предните въздухозаборници е променен, добавен е нов заден спойлер, допълнителен VORTEX генератор (монтиран в задната част на тавана, служеш за контрол на въздушната струя и намаляване на въздушното съпротивление), а като цяло, автомобилът е приближен към пътя. Крайният резултат от тези промени се изразява в 20% намаление на въздушното съпротивление (от 0.36 до 0.29).

Logan Renault eco2 Concept е екипиран с новите Michelin Energy Saver 185/65R15. Само чрез тяхното "присъствие, емисиите на СО2 се намаляват с 2 грама на километър. Сериозни промени са били нанесени и в окачването, задвижването, предавателната кутия и др.

Научете още за ECO2 на Renault- Renault ECO2

 
Ключови думи:   challenge bibendum, eco2, logan renault, michelin, renault
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте