Студенти от два български университета се подготвят за Shell Eco-marathon Европа 2011

Общи 09 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4260 посещения | без коментари

Два български отбора са в процес на интензивна подготовка за участие в 27-ото издание на състезанието за икономия на гориво Shell Eco-marathon Европа 2011, което ще се проведе в периода 26-28 май на пистата EuroSpeedway в Лаузиц, Германия. В надпреварата на предстоящото състезание ще се включат 222 отбора от 26 страни. За българските студенти и за още над 3000 младежи от европейски университети и училища остават около три месеца до началото на Shell Eco-marathon 2011.
За отбора на Техническия университет - София това ще бъде четвъртото поредно участие в Shell Eco-marathon Европа в категорията „Градски тип”. Студентите са един от само 54-те отбора, одобрени да се състезават с този тип автомобили в предстоящото състезание. Отборът на ТУ-Варна също работи над нов футуристичен дизайн на своя автомобил, с който ще се опитат да заемат престижно място в генералното класиране.

 
Ключови думи:   eurospeedway, shell, shell eco marathon
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте