Състезателят Nissan GT-R RC от NISMO

Общи 21 януари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1713 посещения | без коментари

Nissan се възползва от автосалона в Токио и представи състезателната версия на GT-R. Тя излиза директно от ателиетата на Nissan Motorsport (NISMO).
Освен че носи съкращението RC, идващо от Racing Competition, този GT-R има доста състезателен облик. Базиран върху модела R35 2010, RC, запазва двигателя VR38DETT V6 битурбо с мощност 485 к.с. Изненадващ избор, предвид факта, че за 2011 г. моделът е с 530 к.с.
За да олекоти максимално Godzilla, NISMO използва капак, задно крило и брони от карбон. На борда всичко е направено, за да се намали теглото и да се балансира колата. По този начин не остават много неща в пилотската кабина – само една спортна седалка, ролкейдж и резервоар от 120 литра красят интериора. Благодарение на тази драстична диета GT-R губи повече от 200 кг, като понижава теглото си до 1520 кг.
За останалото, спирачна система Brembo и регулируемо окачване допълват механиката. Трябва да отбележим и присъствието на 20-цоловите джанти, обути в гуми Advan 290/70.
Пребройте 20 790 000 йени, което е 188 000 евро и ще получите Nissan GT-R във версия RC.

 
Ключови думи:   brembo, godzilla, nissan, nissan motorsport, nissan nismo
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте