Тестваха реално платформата SARTRE

Общи 18 януари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1945 посещения | без коментари

Ако си спомняте преди година Speed-Press писа за системата на Volvo, която ще управлява сама колите в натоварен трафик. В момента компанията прави първите й реални тестове и успешни демонстрации близо до Гьотеборг, Швеция, на така наречената SARTRE, като тежките зимни условия не попречиха на демонстрацията.
Платформата позволява автомобилите от една колона да се движат заедно в общ конвой, водени от един професионалист в първата кола, като всеки от тях сам измерва и поддържа необходимата според обстоятелствата дистанция. Така при продължително натоварен трафик шофьорите могат да почиват.
Засега тестовете включиха водещ автомобил, следван от още един, като от видеото ясно можете да видите как воланът на втората кола се завърта сам в нужната посока. Така шофьорът може да прочете вестника си или да изпие едно кафе, без да губи от времето си. Освен това системата пести и гориво.
Най-вероятно технологията ще влезе в серийно производство в близките няколко години, като повече време ще отнеме нейната легализация от страна европейските правителства, които ще трябва да се постараят да уеднаквят законодателствата си.

 
Ключови думи:   sartre, speed press, volvo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте