Тодор Славов завърши трети в Европейския рали шампионат

Общи 06 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9885 посещения | без коментари

Екипажът на Булбет рали тим Тодор Славов и Добромир Филипов завърши на трето място в крайното класиране на Европейския рали шампионат за автомобили с един двигателен мост (2wd ERC). Въпреки ограничената до три старта програма в континенталния шампионат Славов и Филипов завоюваха две победи в рали „Босфора” и рали „България”. В чешкото рали „Барум” двамата варненци отпаднаха заради повреда в двигателя, която не им позволи да продължат участието си в шампионата.
За трета поредна година Тодор Славов и Добромир Филипов са единственият български екипаж, който постига призово класиране в международен рали шампионат. През 2009 година двамата варненци завършиха втори в Европейския рали шампионат за автомобили с един двигателен мост, а през миналата година постигнаха най-големия успех за нашата страна в рали спорта – трето място в Световния рали шампионат за млади пилоти (J-WRC).
Пред пилота на Булбет рали тим предстои последното състезание за сезон 2011 – участието му в поредното издание на благотворителното шоу „Шампион на шампионите”, в което Тодор Славов е победител за 2010 година. Демонстрационната надпревара ще се състои на 7 декември от 12:30 до 22 часа в „Арена Армеец”, София.

 
Ключови думи:   erc, wrc, Други
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте