Топ отборите в Формула 1 ще бъдат по-бавни в “Силвърстоун”

Общи 30 юни 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2455 посещения | без коментари

Атанас Марков, специален пратеник на F1 Racing България и Агенция Speed-Press в Милтън Кийнс.
Шефът на Red Bull Racing Кристиан Хорнер очаква първите 3 отбора да бъдат най-засегнати като скорост от промените в правилата за обдухване с изгорели газове от Гран при на Великобритания. “От началото на година използваме студен въздух вместо горещ в изгорелите газове, така че промените в правилата със сигурност ще се отразят на скоростта ни. Също така и на конкурентите ни. Очаквам топ отборите да бъдат по-бавни във Великобритания”, коментира Хорнер за F1 Racing България по време на посещение на фабриката на тима в Милтън Кийнс.
“Състезанието в “Силвърстоун” е маркер за постигнатото в сезона. Той започна по невероятен начин за нас. Спечелихме 6 състезания от 8 и в другите завършихме втори. Ситуацията обаче се променя коренно. Видяхме колко непредвидими могат да бъдат гумите Pirelli и накрая да се окаже, че не бързината има значение, а това в каква степен си успях да ги съхраниш. Има и промени в средата на сезона, които касаят начина, по който се използват изгорелите газове”, коментира Хорнер.
В същото време стана ясен избора на Pirelli за гуми за следващите 3 състезания. Във Великобритания се залага на познатата схема – твърди/меки гуми, а за Унгария и Германия медиум/меки, с които екипът на Ferrari бе по-близо до Red Bull във Валенсия. Босът на шампионите обаче не се притеснява за тях, а по-скоро за Италия: “Най-трудното ни състезание е на “Монца”. Просто характеристиките на това трасе не пасва добре на концепцията на двигателя ни Renault и традиционно сме най-слаби спрямо конкурентите на него. В същото време и Канада е с подобен характер, но там бяхме на първа позиция на старта и много бързи до края”.
Цялото интервю с Кристиан Хорнер и материал за посещението на F1 Racing България във фабриката на Red Bull Racing четете в бр. 62 (август) на списанието.

 
Ключови думи:   f1 racing, formula 1, pirelli, red bull racing, speed press
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте