Три български отбора в екомаратона на Shell

Общи 18 февруари 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4235 посещения | без коментари

За първи път в Shell Eco-marathon ще участва ученически отбор от нашата страна. Новият участник от България е Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н. Вапцаров” – гр. Чепеларе. За своя дебют в състезанието те са избрали да разработят автомобил в категорията „прототипи”, който ще бъде задвижван от зареждаща се в електрическата мрежа батерия (plug-in) и соларен панел. В своята подготовка младият и мотивиран отбор се радва на силна подкрепа от страна на местните власти и общественост.
На пистата в Ротердам ще видим за пета поредна година отбора на Технически университет – Варна. Тази година те правят голяма крачка , като за първи път ще конструират електромобил от „градски тип”, изцяло захранван с енергия от електрическата мрежа.
Отборът на ТУ-София участва в надпреварата за шеста поредна година. Техните постижения в състезанието включват 4-то място през 2011 г. по икономия на енергия с автомобил с водородна горивна клетка, 3-то място за особени постижения в сферата на безопасността от същата година, както и най-доброто постижение на български отбор в Shell Eco-marathon за 2012 г. – 2-ро място сред най-икономичните автомобили, задвижвани от plug-in батерия. През 2013 г. те ще се целят в челните позиции на класирането с автомобил от „градски тип”, захранван с енергия от електрическата мрежа и водородна клетка. В състава на отбора тази година влизат и три момичета, готови да посрещнат едно изцяло мъжко предизвикателство. За българските представители предстоят месеци на усилена работа. Участието и успехът им в състезанието до голяма степен зависят от подготвителната фаза и изграждането на сплотен екип. Поради изцяло новия си състав, отборите разчитат на приемственост и подкрепа от своите предшественици, а също и на опита на мениджърите, които ги напътстват.

 
Ключови думи:   shell, shell eco marathon
 

Такси от бъдещето Такси от бъдещето
18 февруари 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте