Труден технически преглед за българския екипаж на „Дакар 2014“

Общи 03 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5940 посещения | без коментари

Повишени критерии и променени технически правила от предходната година затрудниха българския екипаж Орлин Алексиев и Пламен Николов в „Дакар 2014“ преди началото на състезанието. Вчера Bulgaria off-road team взе пристигналите с ферибот от Европа до порт в близост до Буенос Айрес състезателен автомобил FIAT Freemont, репортерски Hyundai Santa Fe, асистентски камион Mercedes-Benz 1848 Т5 и кемпер FIAT, след което екипът се отправи към Росарио. Градът е домакин на старта на тазгодишното издание на най-престижното офроуд състезание на планетата. Техническата проверка се проведе в Rosario City Center, а по-строгите технически изисквания и промени от 2013 принудиха родния екипаж да премине проверката ден по-късно от планираното.
В състезателната зона има огромен интерес към автомобила на българите – FIAT Freemont 4х4 A2 Concept, с който участват тази година нашите момчета. Стотици фенове се снимаха с колата и се интересуваха какъв модел е, как и къде е подготвен, какви са амбициите на Алексиев и Николов за „Дакар 2014“. Останалите състезатели също се спираха с интерес пред българския автомобил и разпитваха за повече подробности.
Италианската компания е с много силни позиции в Латинска Америка и специално в Аржентина, където има завод в Кордоба. От тази година екипът има заводска финансова подкрепа от FIAT чрез българското представителство „Ауто Италия“.
Първият етап на състезанието е на 5-и януари, а финалът - на 18-и във Валпарайсо, Чили.

 
Ключови думи:   Off Road
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте