Уникалният Maybach Exelero купен от рапър за $8 милиона +видео

Общи 04 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2610 посещения | без коментари

По оценка на Forbes през януари тази година в четворката на най-богатите рапъри на планетата влизат Пи Дидди, Джей-Зи, Доктор Дре и Браян Уилямс, по-известен като Birdman. Състоянието на последния се оценява на $100 милиона, и като повечето от хип-хопърите, той е неравнодушен към скъпите и редки коли. В колекцията на Птичаря вече са Bugatti Veyron ($2 млн) и Maybach Landaulet за $1,5 млн. Сега към тях се присъедини и уникалния супер-Maybach - Exelero, за който Уилямс е заплатил $8 млн.



Историята на Maybach Exelero е доста интересна - колата е направена по поръчка на немската компания за гуми Fulda - стар партньор на Maybach. Тя е проектирана от инженерите на Maybach в съдружество със студенти от Политехниката на Пфорцхайм, а постройката на колата е дело на италианското каросерийно ателие Stola. В 2005-а колата е представена на публиката в Берлин и прави истински фурор, не само с футуристичната си външност, но и с техническите си парамeтри и динамични възможности. Maybach Exelero има шестлитров, 12-цилиндров мотор с двойно турбо с мощност 700 к.с. и максимален въртящ момент от 1020 Нм. На изпитателната писта Нардо в Италия показва максимална скорост от 351 км/ч, ускорява се от място до 100 км/ч за 4,4 сек. - страхотни показатели за толкова голям автомобил - дължина 5,89 м и ширина - 2,14 м.

Maybach Exelero е създаден като шоу-кар за демонстрация на новите гуми на Fulda, и никога не е ставал въпрос за някакво, дори и малкосерийно производство, заради огромната му цена. Малко преди кризата от 2008-2009-а Fulda реши да го продаде срещу 5 милиона евро, но не успя да намери купувач. Кризата като че ли отмина и Maybach Exelero дочака нов собственик. Няма съмнение, че доста често ще го виждаме в клиповете на рапъра и че ще го вози по хип-хоп купоните.

 
Ключови думи:   Bugatti, forbes, fulda, maybach, Maybach Exelero, stola
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте