Учреден е „Автомобилен клъстер България“

Общи 10 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3335 посещения | без коментари

Днес в Гранд хотел „София“ бе учреден „Автомобилен клъстер България“. Сдружението бе сформирано от група фирми с дейност у нас по инициатива на немската консултантска компания „Трукенмюлер и къмпани България“. Целта му е да промени драстично и трайно показателите и да подкрепи развитието на автомобилната индустрия в страната ни.
Присъстваха представители на бизнеса, а събитието бе закрито в 14,00 часа с кратко приветствено слово на министъра на икономиката, енергетиката и туризма г-н Делян Добрев.
„Още в подготвителния етап имахме пълната подкрепа и съдействие на правителството и публичната администрация“, заяви г-н Трукенмюлер, глава на едноименната консултантска компания.
Една от най-важните задачи на клъстера е да насърчава и подпомага международни компании с дейност в автомобилния сектор да стъпят на нашия пазар, както и ясно да се подчертаят предимствата на България спрямо други източноевропейски страни, Близкия изток и Северна Африка. Целта е изграждането на производство, свързано с автомобилната индустрия в България. Организацията цели да подпомага фирмите от бранша, опериращи на българския пазар, като обединява интересите на членовете за подобряване на позициите им както на нашия, така и на международния пазар. Освен това тя ще насърчава развитието на науката, техниката и иновациите в сектора, ще организира и изпълнява проекти с цел повишаване конкурентоспособността на членовете и др.
На този етап в клъстера се включиха осем компании.
За членове на борда на клъстера бяха избрани Фредерик Флори от Grammer AD, Кайетан Греслер от Ixetic GmbH, Любомир Станиславов от S Media Team, Роман Василев от Johnson Controls и Тил Трукенмюлер от „Трукенмюлер и къмпани България“.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте