Френският посланик тества 100% електрическия Peugeot iOn в България

Общи 14 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2567 посещения | без коментари

Френският посланик Филип Отие бе първата ВИП личност, която подкара 100% електрическия Peugeot iOn в петък. Тестът се състоя по време на конференцията „Електромобилите - предизвикателства на новата мобилност", провела се на 10 и 11 февруари в столичния хотел „Хилтън", София.
iOn е адресиран преди всичко към администрациите и фирмите, но и към частни лица. Градският автомобил съчетава забележително съотношение вътрешни/външни размери, отлична маневреност, високо ниво на сигурност с комфорт и богато оборудване. Към тези качества се добавят предимствата на електрическата енергия, невероятната безшумност, липсата на вредни емисии и лекотата, с която iOn се управлява.
Ефективното управление на енергията на литиево-йонната батерия и оптимизираното й възстановяване, както при намаляване на скоростта, така и при спиране, позволяват постигане на автономия от 150 км в стандартен европейски цикъл на движение. В реални условия, това осигурява достатъчен пробег, тъй като 90% от пътуванията, които потребителите правят всекидневно са с дължина под 60 км.
Пълното зареждане на батерията се извършва за 6 часа в стандартен контакт, в домашната електрическа мрежа, а бързото презареждане - до 50% за 15 минути и до 80% за 30 минути, става чрез специално зарядно устройство. Предвид това, че в града и по периферните му пътища, колата е спряла през 90% от времето, времето за презареждане на iOn отговаря напълно на потребностите на автомобилистите.
Автомобилът вече е спечелил три престижни награди.

 
Ключови думи:   peugeot
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте