ХИБРИДЪТ НА AURIS В БЪЛГАРИЯ ОТ СЕПТЕМВРИ

Общи 23 август 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1649 посещения | без коментари


Първите десет получават 10% отстъпка от цената

Toyota стартира продажбите на втория пълен хибрид в гамата си – Auris HSD, с намерението до две години всички модели Toyota да се предлагат и в хибридна версия.

На 1 август 2010 в Япония беше продаден 1 милионният хибриден автомобил, произведен от Toyota Motor Corporation, а в света до момента са продадени 2,68 милиона хибрида с марка Toyota / Lexus.

Пълният хибрид Toyota Auris HSD споделя познатата от последното поколение на Prius технология - Hybrid Synergy Drive. Иначе казано, пълнохибридна комбинация от 1.8 литров бензинов двигател (99 к.с и 142 Нм) и мощен електромотор (80 к.с и 207 Нм). Максималната комбинирана мощност на хибридната система е 136 к.с.

По принцип, максимален комбиниран въртящ момент при хибридите не се изчислява. Едно е сигурно – от спряло положение Auris HSD потегля с пълните 207 Нм на електромотора, на разположение още в мига на докосване на педала на газта, преди да впрегне останалите 142 Нм на двигателя при по-висока скорост.

Ускорението от 0 до 100 км/ч се постига за 11.4 секунди. Максималната скорост е 180 км/ч. Разходът на гориво при комбиниран цикъл на движение е 3.8 л/100 км, а емисиите на CO2 – само 89 г/км!

Пълният хибрид Auris HSD позволява автономна работа на електромотора или на бензиновия двигател, както и съвместно функциониране на двата агрегата в пълен синхрон. Това е възможно благодарение на безстепенна автоматична хибридна трансмисия, която неусетно варира съотношението между бензиново и електрическо задвижване.

Хибридното задвижване на Auris HSD Full Hybrid има четири режима на работа, три от които се избират ръчно – ECO за максимална ефективност, POWER за максимална динамика и EV за работа изцяло на електричество. Четвъртият режим е автоматичен.

Външните отличителни белези на Auris HSD са броните, както и радиаторната решетка, чийто хромиран акцент допълнително подчертва иновативната визия на модела. Благодарение на минималните промени в екстериора коефициентът на челно съпротивление е сведен до 0.28.

Външните размери на автомобила (4245 х 1760 х 1510 мм), както и колесната база (2600 мм) доказват, че Auris HSD e първия пълен хибрид в компактния сегмент.

Автомобилът ще се предлага със следното серийно оборудване:
9 въздушни възглавници
Автоматичен климатик
Радио/CD с 6 тонколони
Cruise Control
Предни и задни електрически стъкла
15" алуминиеви колела
Автоматични фарове и чистачки
Безконтактна система за влизане в автомобила и стартиране на двигателя
Електрически и отопляеми странични огледала с функция за електрическо прибиране

Аuris HSD се произвежда в Toyota Motor Manufacturing UK, Бърнастон, Великобритания.

В България хибридът се предлага на цената от 45 990 лв. с ДДС. Само за първите 10 клиента, проявили интерес към хибрида Тойота Балканс предлага ексклузивни условия за продажба – 10% ценово предимство.


 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте