Холандците предпочитат багажник с „хендсфрий“

Общи 17 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6750 посещения | без коментари

Балансирайки с обемни торби от покупки, докато търсите ключовете си, за да отворите багажника, е познат на повечето хора сценарий – такъв, какъвто за клиентите на новата Kuga започва да се превръща само в спомен.
Миналата година новата Kuga бе първият средно голям SUV в Европа, предлагащ отваряне на багажника без ръце, позволяващ на шофьорите да отварят задната врата, без да използват ръцете си, а само с леко движение на крака под задната броня.
Над 35 700 купувачи на Ford Kuga – 48% от клиентите – са поръчали технологията през 2013 г., като холандците водят с 94%. Сред шестте най-големи европейски пазара технологията е най-популярна в Италия, където е поръчана от 60% от клиентите, следвана от Германия с 57%.
Системата включва два сензора в задната броня, която регистрира крака на шофьора и реагира на движението му. Това гарантира, че отварянето на багажника без ръце не може да се активира случайно, например ако котка или друго животно мине под колата. Ford е използвал доброволци при тестването на прототипа на системата, за да усъвършенства необходимото движение.
Новият Ford Kuga е оборудван също с Активен паркинг асистент, Система за спиране в града и Система за задвижване на четирите колела, която предварително преценява пътните условия 20 пъти по-бързо от мигване на окото и разпределя въртящия момент, за да осигури на шофьора най-доброто съотношение между управление и сцепление.
Новият Kuga оглавява разширяващата се в Европа SUV гама на Ford, която включва също и малкия EcoSport и луксозния Edge – по-голям SUV, който се продава успешно в Северна Америка и на други пазари.

 
Ключови думи:   ford
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте