Холдинг от Катар купува 10-процентов дял от Porsche - Цената е над 378 милиона долара

Общи 18 август 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1298 посещения | без коментари

След преговори, които продължиха няколко месеца, от Катар закупиха 10 % от акциите на Porsche. Тази новина се появи един ден, след като от Volkswagen постигнаха споразумение за придобиването на 42 процента от акциите на потъналата в дългове компания, произвеждаща спортни коли.

Информация на изданието Automotive News потвърждава, че холдингът от Катар, който е финансиран с държавни средства - Qatar Holding LLC – е постигнал споразумение за закупуването на 10-процентовия дял от Porsche. За първи път чуждестранен собственик ще получи контрола над немската компания.

Сделката включва и придобиването от Катар на 17-процентов дял от Volkswagen – компанията майка на Porsche. От Porshe търсеха и други варианти освен продажбата на дяловете си, за да възстановят своите позиции в автомобилната индустрия. Дългът на компанията от 12 милиарда обаче принуди ръководството й да се откаже от тези варианти.

От Катар са вложили в придобиването на 10-процентовия дял от Porsche над 378 милиона долара, отпуснати от 16 банки.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте