Хорацио Пагани потвърди името Huayra

Общи 24 януари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1999 посещения | без коментари

„Искахме да придадем форма на вятъра”, казва дизайнерът Хорацио Пагани, създател на едноименната марка ексклузивни автомобили, в официално видео на компанията. В него той потвърждава и името на новия модел Huayra, известен с кодово име С9, за който Speed-Press писа още преди време.
Автомобилът трябва да дебютира официално на изложените в Женева в началото на март, но Pagani Automobili не пропуска да подгрее публиката при всеки удобен случай. Снимки на следващия аржентински покорител на ветровете вече се появиха в интернет пространството, като първоизточникът е испанското издание на списание CAR.
Официалната информация за автомобила е повече от оскъдна. На публикуваните от испанците снимки се вижда, че вратите му ще се отварят нагоре, което се случва за първи път при модел от марката. В официално комюнике на фирмения сайт само се опровергават слуховете, че двигателят на С9 ще е същият V12 като на SL65 Black Series от AMG. Според твърденията на Pagani Automobili Spa и Mercedes-AMG GmbH той е специално разработен за автомобила, чието име Huayra на аржентински, боливийски и чилийски отново означава „вятър”, както беше и случаят при Zonda. Очаква се макс. му мощност да бъде 700 к.с. По традиция цената му ще е над 1 млн. евро и от него ще бъдат произведени едва 20 бройки. Доставките ще започнат през 2012 г.
Припомняме, че Хорацио Пагани е аржентинец, но фабриката за екслузивните му автомобили се намира край Модена.

 
Ключови думи:   automobili, huayra, mercedes, spa, speed press, Zonda
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте