Хърватите не си играят

Общи 02 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6870 посещения | без коментари

Rimac е ново явление в сегмента на суперспортните автомобили, но определено се стреми към върха, особено когато става дума за мощност и цена.
След като направи световна премиера на първото си „създание” – Concept One, през миналата година на автомобилното изложение в Франкфурт, хърватите показаха ново електрическо купе на изложението Top Marques в Монако.
Rimac планира да произведе 88 единици, всяка на цена от 750 000 евро. Докато другите конкуренти в този ценови диапазон залагат на бензинови двигатели, в този случай задвижващата система е изцяло електрическа и се състои от четири подсистеми, като всяка една включва електрически мотор, инвертор и скоростна кутия. Всяка една от системите отговарят за едно колела, така общата мощност възлиза на 1073 к.с. и 1600 Нм.
Според Rimac теглото на Concept One e 1650 кг. За ускорение от 0 до 100 км/ч са нужни само 2,8 сек., а максималната скорост достига 305 км/ч. Батерия с 92 кВч осигурява пробег от 600 км с едно зареждане.
Тялото на електрическото купе е изградено от въглеродни влакна, проектирано е от Адриано Мудри, докато интериорът е дело на екип от бивши служители на Pininfarina, водени от Горан Попович и българското дизайнерско студио Vilner.



Видео

 
Ключови думи:   pininfarina, top marques
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте