Чешката полиция ще получи 3500 нови шкоди

Общи 27 юни 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1716 посещения | без коментари

Компанията Skoda спечели търг на правителството на Чехия за доставка на 3500 автомобили за полицията. Сумата на договора възлиза на 70 милиона долара /1,1 милиарда крони/. В търга участваха още марките Volkswagen и Renault, като немците поискаха за доставката 1,4 милиарда крони, а компанията Renault — два милиарда.

До 2011-а специално за чешката полиция Skoda ще прави четири модела — Fabia, Fabia Combi, Octavia и Octavia Combi с три варианта на двигателите. Всеки полицейски автомобил ще има стабилизираща програма, пълен набор предпазни въздушни възглавници и климатична инсталация, и още на завода ще бъде решен в специалните цветове на полицията.

Автомобили Skoda са закупени още за полицейските подразделения на Полша, Словакия, Унгария, Австрия и Великобритания, а до края на годината ще бъдат закупени и 160 коли за полицията н Украина. В България с особенна популярност в полицията се ползват автомобилите на Opel, а в Русия тези на Ford - през миналата година само за московската милиция са закупени 400 нови машини.

 
Ключови думи:   fabia combi, ford, octavia combi, opel, renault, Skoda, volkswagen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте