Ще има плъг-ин-хибрид в гамата на новия Outlander

Общи 12 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4370 посещения | без коментари

Както и обеща, Mitsubishi представи третото поколение на Outlander, чийто размер (4655 мм) е подобен на този на сегашната версия. Автомобилът привлича със солиден екстериорен дизайн с чисти повърхности, подобно на представените вече демонстрационни автомобили Concept PX-MiEV и Concept PX-MiEV II. В традициите на Outlander, новото поколение предлага комфорт за петима или седмина пътника.
В Европа новият Outlander ще се предлага с два различни двигателя – фирмения 2,0-литров бензинов двигател MIVEC с мощност 150 к.с. и с изцяло нова клапанна система, и 2,2-литровия Clean Diesel двигател с мощност 150 к.с. с ултраниска компресия (14,9:1). За икономичността на автомобила допринася и новата система Automatic Stop & Go, съчетана със също нова 6-степенна автоматична предавателна кутия. Безопасността му е изнесена на високо ниво чрез въвеждането на Адаптивна Cruise Control система, друга за ограничаване на Последствията при чеелен удар и др.
През 2012 година MMC ще се възползва от възможностите на гъвкавата платформа и мощната електронна архитектура на Outlander и ще добави в гамата му плъг-ин хибридна версия P-HEV. Този модел ще е оборудван и с бензинов двигател, който при нужда ще помага на електрическата система на задвижване. Това ще е и първият серийно произвеждан електромобил с постоянно 4WD задвижване.
Хибридната система ще съчетава преден и заден електромотори с бензинов двигател за предно задвижване. Тя ще функционира в три режима - чист електромобил, последователен хибриден (4WD електромобил с два електромотора, подпомаган от генератор, който се задвижва от ДВГ) и паралелен хибриден (4WD електромобил с два електромотора, с паралелно предно задвижване с ДВГ).
Батериите осигуряват пробег над 50 км в 4WD режим при изцяло електрическо задвижване.
Системата P-HEV на Mitsubishi позволява въртящият момент при стартиране да достигне 100% почти моментално благодарение на характерните особености на електромоторите. Те осигуряват ускорение, което е сравнимо с това на 3,0-литров V6 двигател.

 
Ключови думи:   clean diesel, cruise control, mitsubishi, mivec
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте