Японските автомобилни заводи затворени до края на седмицата

Общи 17 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2796 посещения | без коментари

Toyota ще остави затворени заводите си в Япония до 22 март, е заявил пред Automotive news говорител на компанията. Спирането е засегнало производството на 95 000 автомобила. Земетресенията и цунамито, причинили гибелта на вероятно над 10 000 души и увредило ядрен реактор, възпрепятстват и работата на повечето японски автомобилни производители. Близо 80 млн. долара дневно губи Toyota от ситуацията.
В подобно положение са и Mitsubishi Motors Corp. и производителят на гуми Bridgestone Corp., чиито заводи също бяха затворени, но възобновиха производството си вчера.
Honda и Mazda Motor Corp. са заявили, че техните производствени мощности няма да работят до 20 март. Suzuki Motor Corp. планира същото, но до 21 март.
Липсата на доставки на части, изнасяни от Япония, ще засегне и фабрики в бранша и от други части на света, смятат анализаторите.
Нито един от заводите на Toyota в северната част на Тохоку не е претърпял сериозни щети, но компанията е изпратила 60 служители на мястото, които трябва да помогнат на работниците и техните семейства.
BMW и VW изтеглят европейските си екипи от Япония. В неделя баварската компания, чиито служители от техническия състав в Япония са около 750, даде шанс на немските граждани от тях да напуснат страната и петдесет души се възползваха от тази възможност. От своя страна Volkswage разполага с 600 служители в търговския и техническия отдел, като 30 от общо 40-те немски служители от тях също са се върнали в родината си.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте