Направи си сам

Общи 12 юни 2008 | Auto-Press.net A- A+ 2792 посещения | без коментари

Жителите на Толиати по време на традиционния за града автопарад се радваха от сърце на "шедьовъра", създаден от техен съгражданин-пенсионер. В колата са съчетани свръхпроходимост и оригинален, дори екзотичен вид, без да е използвана нито една част от вносен автомобил. Едва ли, обаче, има руска марка, останала настрана от"сбиртък"-аутото на майстора от най-автомобилния руски град.

За създаването на уникалния си автомобил Юрий Гусев е използвал детайли и възли от Жигулита, Волги, УАЗки и дори от миниатюрната малолитражка Ока.

носещата конструкция е самоделна метална рама, обшита с шперплат и дзебел полиетилен, което е позволило масата на колата да е едва 700. А благодарение на супер-балонните гуми с ниско налягане, всъдеходът може да преодолява блата, ронлив пясък и дълбок сняг.

Двигателят е от вазовска "осмица" и позволява достигането на максимална скорост от 45-50 км/ч. Но както споделя самият Гусев, който има почти 50 години стаж зад волана, на пенсионера не му трябват супер-скорости, още повече, че е направил колата си за да ходи комфортно и без проблеми на риболов и лов, дейности при които най-важното качество на колата е нейната проходимост.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте