Honda Freed - кола като японска стая

Общи 11 юни 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1888 посещения | без коментари

Японците са световно известни с уменията си да побират много в малкото. Най-добрият пример за това е как подреждат жилищата си и могат да "изтискат" от една стая, качествата на тристаен апартамент. Почти подобен е случаят с най-новия миниван на Honda - Freed, който представя повече от убедително доказателство за японските умения в компановката на автомобилите.

В Япония на най-голяма почит се радват еднообемните автомобили от всякакви размери — от пълноразмерните, през компактните до направо миниатюрните. Колите от този тип се радват на супер-висока популярност поради същите качества, като японските квартири - предлагат максимално възможния комфорт и пространство на максимално малка заемана площ на пътя или паркинга.

Компанията Honda още в 2001-а година разработи цяло семейство субкомпактни вместителни автомобилчета Small Max върху платформата на хечбека Jazz /в Япония Fit / — седеместните Honda Mobilio и Mobilio Spike. А този месец в домашния си пазар Honda стартира продажбите на още один автомобил върху същата платформа — компактния ван Honda Freed.

Freed е пределно универсален — в габаритите на кола от европейския пазарен клас B - 4215 мм дължина, 1695 мм широчина, конструкторите на марката са успели да вкарат цели осем места! Предлагат се и варианти със седем места с разделени седалки на втория ред, както и с пет места с вместителен багажник. Това чедо на умната компановка се е получило след увеличаване на междуосието до 2740 мм, изравняването на пода, разхвърляните по ъглите на купето колела и височината, надхвърляща тази на кросовъра CR-V.

Freed е построен на платформата на Honda Fit, но задния мост е с удължени връзки. Двигателят е 1,5 литра с максимална мощност 120 к.с., куплиран с автоматична вариаторна кутия. Предвиден е вариант със задвижване на четирите колела, при който задният мост се активира от електрониката при нужда през хидромеханичен съединител, по схемата използвана при Honda CR-V. В този вариант предавателната кутия е автоматична, петстепенна.

Засега новата кола ще се предлага само в Японии с диапазон на цените от 15 до 22 хиляди долара, а в плановете на компанията е предвидена реализация на 4000 коли месечно.

 
Ключови думи:   honda, honda mobilio, jazz, quot
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте