BMW ActiveHybrid 5 - в България през март

Общи 31 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2575 посещения | без коментари

Новото BMW ActiveHybrid 5 се въвежда на пазара от март 2012 г. Базовата цена на модела за България е 124 580 лв. с ДДС.
Най-новото поколение на технологията BMW ActiveHybrid е с усъвършенствано прецизно и особено ефективно управление на енергията. То позволява на BMW ActiveHybrid 5 да постигне ненадминато в премиум горния сегмент на средния клас съотношение между динамични характеристики и разход на гориво. Задвижващата система генерира системна мощност от 340 к.с. Тя позволява движение само с електрическо задвижване със скорост до 60 км/ч, ускорява BMW ActiveHybrid 5 от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди и ограничава средния разход на гориво между 6,4 и 7,0 л/ 100 км. с емисии на СО2 от 149 до 163 г/ км. (данни измерени в ЕС тестови цикъл, в зависимост от избрания размер гуми).
Новото BMW ActiveHybrid 5 за първи път е оборудвано с редови шестцилиндров двигател с технология BMW TwinPower Turbo и мощност 313 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Нм, идентичен като пъргавина, еластичност и ефективност с познатия двигател на BMW 535i. BMW TwinPower Turbo технологията на шестцилиндровия агрегат, който вече два пъти е носител на международното отличие „Engine of the Year Award“, включва Twin-Scroll-турбокомпресор, директно впръскване High Precision Injection и напълно променливо управление на клапаните VALVETRONIC.
С цел икономия на място електрическият синхронен двигател на BMW ActiveHybrid 5 е разположен в корпуса на осемстепенната автоматична трансмисия. Връзката между електрическото задвижване и трансмисията се извършва с помощта на съединител, а работната му температура се контролира от охладителната система на двигателя с вътрешно горене. Мощността на електрическото задвижване е 55 к.с. , като още от покой разгръща пълния си въртящ момент от 210 Нм. Захранването с електроенергия е поверено на мощна литиево-йонна батерия, разработена специално за BMW ActiveHybrid 5.
BMW ActiveHybrid 5 комбинира възможностите на пълен хибрид, които позволяват задвижване само с електричество при нулеви вредни емисии в градски условия, с най-спортните динамични характеристики сред конкурентите си и двуцифрено процентно намаление на разхода на гориво в сравнение с BMW 535i. При движение със скорост до 60 км/ч автомобилът се задвижва само от електродвигателя. При средна скорост от 35 км/ч литиево-йонната батерия разполага с електроенергия за изминаването на до 4 км в чисто електрически режим. Двигателят с вътрешно горене се активира автоматично едва при повишаване на нуждата от задвижваща мощност. При ускорение той се подпомага от Boost-функцията на електромотора.


Повече информация в прикачения файл.



 
Ключови думи:   163, 535i bmw, bmw, bmw 5, bmw 535i, bmw turbo, twin scroll
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте