Chevrolet HHR 2008

Ревюта 02 октомври 2007 | AutoDrum.com A- A+ 2695 посещения | без коментари

Със своята необичайна ретро външност, напомняща едновременно за хот род и класически Corvette, новият HHR е абсолютно уникален продукт в компактния сегмент от пазара. Той е идеалното транспортно средство за млади хора и малки семейства, които търсят алтернатива с индивидуален характер сред безцветната тълпа от хечбек-модели в този клас, но не желаят да правят компромиси и с функционалността на личния си автомобил. "HHR е от автомобилите, които карат хората да се обръщат след тях, преминавайки по улицата," споделя Уейн Бранън, изпълнителен директор на Chevrolet Europe. "Той кара сърцето да бие по-силно и заема специално място в нашата гама от продукти, спомагайки за оформянето на марковия имидж."

[Източник: GM]

Chevrolet HHR вече има огромен успех на местните пазари в Северна Америка – от момента на представянето му през месец юли 2005 година досега са продадени повече от 200 000 автомобила от този модел. Европейските дилъри на Chevrolet ще получат първите екземпляри през месец септември 2007 година.

Впечатляващата външност на HHR е вдъхновена от класическия Chevrolet Suburban. Това личи особено във високата линия на покрива на автомобила с четири врати и голeмия заден капак, както и в подчертаните форми на калниците, напомнящи изключително модерния за 1949 година Chevy Suburban – първият многофункционален автомобил на своето време. Със своите големи кръгли предни светлини, вградени изцяло в правоъгълните калници и с полукръглата форма на радиаторната си решетка, HHR се отличава ярко сред останалите автомобили на пътя. Оформените като бляскави брилянти рефлектори и двете изпъкнали задни светлини допринасят не по-малко за неповторимия външен вид на новия модел от изключителния ефект, който създава непрекъснатата линия на вратите и прозорците. Задният прозорец на HHR се простира по цялата широчина на каросерията.

Но Chevrolet HHR не само изглежда добре – той е и изключително функционален. На първо място с невероятния простор, който предлага - благодарение на високата покривна линия, пътниците на всички седалки разполагат с достатъчно пространство. Багажникът също е необичайно голям за автомобил с дължина от 4,48 метра. Обемът между задния капак и облегалките на задните седалки възлиза на 638 литра и може да нарасне до 1 634 литра след тяхното сгъване.

Седалката на пътника до водача също може да бъде сгъната, осигурявайки по този начин място за транспортиране на предмети с дължина до 2.44 метра. За удобство, задният капак разполага с електромеханизъм за отваряне, който се задейства само с натискане на бутон. Друг комфортен детайл са трите допълнителни отделения, скрити под пода на багажното пространство.

За да допълни внушителната, но свежа цялостна осанка на HHR, Chevrolet избра за задвижващ агрегат голям по кубатура 2.4-литров четирицилиндров двигател с мощност 170 к.с. Този модел развива максимална скорост от 180 км/ч. Като алтернатива на серийната петстепенна механична предавателна кутия, HHR се предлага и с четиристепенна автоматична трансмисия с електронен контрол.

Подбраната за новия модел с предно предаване ходова част също е на съвременно ниво - HHR е първият продукт в гамата на Chevrolet Europe, разполагащ със система за контрол на стабилността (ESС). Фирменото означение на системата е StabiliTrak и тя ще бъде включена в серийното оборудване на модела заедно с ABS и тракшън контрола. Предното окачване е тип McPherson, докато на задния мост е използвана торсионна греда.

Основните компоненти на каросерийната структура като праговете и напречните греди са изработени от високоякостни и свръхвисокоякостни стомани. По този начин се подобрява устойчивостта на носещата структура и се осигурява допълнителна защита при страничен удар. Специфични, предварително зададени контури в конструкцията служат за поглъщане и отвеждане на енергията на евентуален удар, с което повишават защитата на пътническата клетка. Заедно с лазерно заварените стоманени елементи в рамките на предните и задните врати, тази конструкция спомага за постигането на добра акустика, ниско ниво на вибрациите и придава на HHR излъчването на стабилен, качествено направен автомобил.

В пълен унисон с марковата философия, всички версии на Chevrolet HHR разполагат с изключително богато серийно оборудване, като електрорегулиране на седалката на водача, електрозадвижване на страничните прозорци, круизконтрол, климатична инсталация, облицован с кожа волан с бутони за дистанционно управление на аудиосистемата, частична облицовка с кожа на предните и задните седалки, централно заключване с дистанционно управление, както и аудиосистема с радиоприемник, CD-плейър, вход за включване на MP3-плейър и седем високоговорителя. Мерките за пасивна безопасност включват двустепенни предни въздушни възглавници (с датчик за заетостта на дясната седалка), странични завеси и устройства за натягане на предните предпазни колани.

 

Mercedes-Benz C 63 AMG Estate 2008
01 октомври 2007
Aston Martin DBS 2008
03 октомври 2007
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте