MINI Clubman Bond Street изпъква на женевския подиум

Общи 21 февруари 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3400 посещения | без коментари

Представянето на MINI по време на Международното автомобилно изложение Женева 2013 поставя акцент върху типичната за марката радост от шофирането и многообразието от модели. Световната премиера на щанда на британската марка ще е за MINI Clubman Bond Street. Моделът носи името на най-ексклузивната търговска улица в британската столица Лондон. И както обиколката в сърцето на квартал „Уестминстър“ е израз на изискан вкус, така изискан е и обликът на MINI Clubman Bond Street. Лаково покритие Midnight Black – черен металик, комбинирано с контрастния цвят Cool Champagne на покрива, корпусите на страничните огледала, задните колони и лентите на капака на двигателя, много изразително подчертава динамичните линии на каросерията и дългото междуосие. На разточителния простор в интериора подхождат висококачественото оборудване и специфичната концепция от цветове и материали така и ексклузивно оформените спортни седалки.
Новият дизайнерски модел на MINI ще се предлага по целия свят от март 2013 година. В зависимост от пазарите изборът е до 4 варианта на двигателите: освен MINI Cooper Clubman с 90 кВт/ 122 к.с. и MINI Cooper D Clubman (82 кВт/ 112 к.с.) колекцията включва и MINI Cooper S Clubman (135 кВт/ 184 к.с.) и MINI Cooper SD Clubman (105 кВт/ 143 к.с.). Всички двигатели серийно се оборудват с 6-степенна механична трансмисия, а 6-степенната автоматична е опция.
Ексклузивното цветово оформление на екстериора му се допълва от 17-инчовите алуминиеви джанти с дизайн Twin Spoke Black с декоративен пръстен в цвят Cool Champagne и надписа Bond Street в рамките на страничните мигачи и лайстните на праговете. Ексклузивно за модела е създадено и оборудването на интериора със спортни седалки с кожена тапицерия Lounge Carbon Black с кантове и шевове в цвят Deep Champagne, както и тапицираното с кожа Black/ Carbon Black арматурно табло.
До MINI Clubman Bond Street застават и други дизайнерски модели с имена на лондонски забележителности - MINI Hyde Park и MINI Highgate.
Субмарката MINI John Cooper Works ще се отчете в Женева с европейската премиера на Paceman, задвижван от 4-цилиндров турбодвигател с мощност 160 кВт/218 к.с. и двойно задвижване ALL4. За състезателния характер на MINI John Cooper Works Paceman допринасят сниженото спортно окачване и аеродинамичният пакет. Независимо от трансмисията моделът ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 сек. Този темперамент е съчетан с нисък за автомобил с подобна мощност разход на гориво - средно 7,4 л/ 100 км (авт. трансмисия: 7,9 л/100 км).
Серийното оборудване на модела включва аеродинамичен пакет, 18-инчови алуминиеви джанти, спортна ауспухова система с хромирани накрайници и лайстни на праговете с логото на John Cooper Works.

 
 

Снимки


 

VW показа e-Golf VW показа e-Golf
21 февруари 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте