Toyota откри нов завод в Япония

Общи 22 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2617 посещения | без коментари

Toyota пусна в действие нов завод в централна Япония и това е първото предприятие на концерна, открито в Страната на изгряващото слънце за последните 18 години!

"Имаме късмет, че стартираме ново дело в годината на Заека! Това е верен признак, че го очаква голям успех" - заяви кмета на град Охира, префектура Мияги, Масахиро Атобе преди да отреже лентата пред първия Yaris, слизащ от конвейера на новия завод.

С пускането на предприятието са открити нови 900 работни места, а продукцията му е ориентирана както към вътрешния, така и към външните пазари. Разчетната мощност е 120 000 автомобила годишно, като освен Yaris там скоро ще стартира и производството на Corolla.

Дългото прекъсване в инвестициите на концерна в собствената му страна се обяснява с експанзията на японците към страните с развиващи се икономики и стремежа за намаляване себестойността на продукцията. Но автомобилите стават все по-сложни, използват се все по-напредничави технологии и това налага завръщането у дома за по-добро използване на технологичните възможности. Такава беше и причината, която накара Nissan да стартира основното производство на първия масов "граждански" електрокар Leaf именно в Япония.

Новият завод на Toyota се отличава с висока технологичност на производството. Използвана е напредничава схема на конвейера с напречно разполагане на монтираните коли. Това позволява да се икономисва място и работна сила, както и се облегчава труда на работниците, защото по-малко се движат около конвейера.

Отварянето на новия завод е в унисон и с новата стратегия на концерна, в отговор на която Toyota иска да прави в Япония не по-малко от 3 милиона автомобила годишно - около 40% от всичките 7, 5 милиона коли, правени ежегодно от марката по целия свят.

 
Ключови думи:   corolla, nissan, toyota, yaris
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте