Интерактивно предно стъкло до десет години

Main May 31, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2360 views | no comments

Компанията Autoglass разработи универсално предно стъкло, на което ще се показва основната пътна и експлоатационна информация за шофьора.

Инженерите на английската фирма са решили съществено да разширят функциите на сегашните проекционни системи, превръщайки предното стъкло на колата в подобие на компютърен монитор. Там ще има възможност за поглед към богат масив от данни, свързани с колата и пътното движение - например за остатъка на гориво, избраната предавка, предупреждение за знаците пред колата, по-бавните коли, пешеходци, интересни данни за крайпътните обекти и маса друга информация.

Тя ще се показва в долната част на стъклото-екран, превръщайки пътуването в нещо като каране в добър компютърен симулатор. Ползата от подобен подход е очевидна - освен естетичната част ще настъпи съществено намаляване на влиянието на отвличащите водача външни фактори, каращи го да отклонява вниманието си от пътя пред себе си.

В процеса на показването на информацията е използвана технологията за допълнена реалност, когато реалните данни се "доработват" с виртуални, получени от нета - например съобщения за забележителности, бензиностанции, задръствания и др.

Засега интерактивното предно автомобилно стъкло е само проект, но специалистите на Autoglass обещават да докарат виртуалната проекционна технология до реално производство най-късно до 2020-а година.

 
Keywords:   autoglass
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...