Луксозен електромобил от Infiniti в Ню Йорк

Main April 6, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3955 views | no comments

Infiniti LE Concept, най-новият високотехнологичен концепт на марката, направи световен дебют на изложението в Ню Йорк. Очаква се сериен модел с почти същия вид да се появи в продажбените салони до две години като първия луксозен седан на Infiniti с нулеви вредни емисии.
Ключовите характеристики на концепцията са – аеродинамичен дизайн с ефективност на електромобил, изключително ускорение и междинно ускорение на едно по-високо ниво, компактен литиево-йонен акумулатор, шумоизолиран екстериор, Infiniti Connection, Personal Assistant, новаторска безжична система за зареждане и интелигентен помощник за паркиране.
Размерите на LE Concept са същите като на Infiniti G седан. Впечатляващият екстериор съчетава характерни дизайнерски елементи на марката като предната решетка с двойна арка и задна колонка с формата на полумесец, създаващи източен емоционален силует. Алумииевите джанти с аеродинамичен профил, високата задна част, задната вентилационна решетка и страничните спойлери с вградено осветление допринасят за коефициент на въздушно съпротивление от само 0,25 Cd, който подпомага увеличението на пробега.
Ефективната електромобилна платформа увеличава максимално вътрешното пространство, като помества акумулаторите под пода на пътническия отсек. Това разположение допринася за нисък център на тежестта, който осигурява по-добро управление и увеличава багажното отделение.
Контролните уреди в на Infiniti съчетават модерни цифрови дисплей с вечните аналогови циферблати, създавайки атмосфера на ексклузивност. В централната част на таблото е разположен двоен дисплей с процесор Intel Atom. Седалките и тапицерията на вратите са вдъхновени от японското кимоно. Те са покрити с велур на дупки с виолетови акценти отгоре и полуанилинова кожа отстрани.
Електрическото задвижване на Infiniti LE Concept осигурява въртящ момент от 325 Нм във всеки момент. Плавното и комфортно возене се дължи на твърдата конструкция на купето, независимото окачване тип „Макферсон” отпред, торсионната греда отзад и двубуталните амортисьори.
Когато става въпрос за зареждане, Infiniti LE Concept може да използва интегрирана зарядна точка, опция за бързо зареждане с постоянен ток и напредничава система за безжично зареждане.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...