Народни автомобили също от Hyundai и Mitsubishi

Main May 22, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 718 views | no comments

Hyundai ще стартира производството на нов моделен ред нескъпи компактни автомобили, което ще помогне на компанията да достигне основната си цел - влизане в петицата на водещите световни автопроизводители.

Бюджетният автомобил вече се разрабтова усилено и ще стане конкурент на такива модели като Renault/Dacia Logan и наскоро анонсираният евтин компактен автомобил на Mitsubishi, създаван на базата на модела Colt. За създаването на новия малък корейски автомобил съобщи вице-президентът на Hyundai Ким Дун-цзин. Цената на колата няма да надхвърля $10 000, а за основа на направата му ще послужи актуалният компактен модел Getz.

В битката за масовия купувач се намесва и японският концерн Mitsubishi, създавайки на платформата на Mitsubishi Colt свой вариант на "бюджетен" автомобил. Авторитетното японскоо финансово издание Nikkei Shimbun распространи информация за това, че Mitsubishi също усилено подготвя за производство нов евтин автомобил за азиатския пазар, цената на който няма да надхвърли $8 500.

В момента пазарът на т.н. "бюджетни автомобили" в Азия и страните с развиващи се икономики расте много бързо и е с огромен потенциал. Дори и гигантите Toyota и Nissan не веднъж са потвърждавали, че в плановете им влиза реализацията на подобни проекти за евтини автомобили, които да се пласират в пазарите на третия свят.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...