Учреден е „Автомобилен клъстер България“

Main July 10, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3320 views | no comments

Днес в Гранд хотел „София“ бе учреден „Автомобилен клъстер България“. Сдружението бе сформирано от група фирми с дейност у нас по инициатива на немската консултантска компания „Трукенмюлер и къмпани България“. Целта му е да промени драстично и трайно показателите и да подкрепи развитието на автомобилната индустрия в страната ни.
Присъстваха представители на бизнеса, а събитието бе закрито в 14,00 часа с кратко приветствено слово на министъра на икономиката, енергетиката и туризма г-н Делян Добрев.
„Още в подготвителния етап имахме пълната подкрепа и съдействие на правителството и публичната администрация“, заяви г-н Трукенмюлер, глава на едноименната консултантска компания.
Една от най-важните задачи на клъстера е да насърчава и подпомага международни компании с дейност в автомобилния сектор да стъпят на нашия пазар, както и ясно да се подчертаят предимствата на България спрямо други източноевропейски страни, Близкия изток и Северна Африка. Целта е изграждането на производство, свързано с автомобилната индустрия в България. Организацията цели да подпомага фирмите от бранша, опериращи на българския пазар, като обединява интересите на членовете за подобряване на позициите им както на нашия, така и на международния пазар. Освен това тя ще насърчава развитието на науката, техниката и иновациите в сектора, ще организира и изпълнява проекти с цел повишаване конкурентоспособността на членовете и др.
На този етап в клъстера се включиха осем компании.
За членове на борда на клъстера бяха избрани Фредерик Флори от Grammer AD, Кайетан Греслер от Ixetic GmbH, Любомир Станиславов от S Media Team, Роман Василев от Johnson Controls и Тил Трукенмюлер от „Трукенмюлер и къмпани България“.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...