София е технологичен център №1 на Johnson Controls

Main October 8, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 16155 views | no comments

Технологичният развоен офис на Johnson Controls осигурява работа на 563 инженери, което го прави най-големия за компанията в света. За сравнение в центъра в САЩ работят 234 инженери, 206 във Франция и само 7 в Йокохама, Япония. Българският филиал на Johnson Controls е един от деветте технологични центъра на компанията в света, като останалите са разположени в Германия, Франция, САЩ, Япония и Словакия. В световен план инженеринговата мрежа на компанията включва над 250 предприятия в повече от 30 държави. Дъщерното дружество в София предлага проектиране и разработки на автомобилна електроника. Сред най-големите клиенти са BMW, Ford, Renault, GM, Opel, Volkswagen.
"Имаме 5 развойни центъра в света, освен в София също така два в Германия, Франция и САЩ. Започнахме с 50 души и в момента са над 560. Решихме да инвестираме тук поради няколко основни фактора, като най-ниски заплати в ЕС, много образован човешки ресурс, който говори чужди езици, най-висок брой германоговорящи академични кадри в Източна Европа и култура, близка до Западна Европа. България е член на ЕС, НАТО и СТО, има правна рамка, хармонизирана с ЕС, финансова стабилност и корпоративен данък само 10%. Като локация София е на 2-3 часа полет до Западна Европа, а офисът ни е на 10 минути от летището", коментира Матю Кол, вицепрезидент инженеринг в Johnson Controls, по време на Международната автомобилна конференция в София.
"Бяхме сред първите, но не сме единствените от автомобилната индустрия, които инвестираме в България. Броят на компаниите вече е над 50, осигуряват работа на 9000 служители и 4% от износа на страната. В момента в София са няколко инженери от Индия, които се обучават и предават опита си на техническия ни център там. Не преместване офиса, а развиваме дейността си в Индия", поясни Кол.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...