Фетел избра FX50 вместо RB7

Main September 13, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5380 views | no comments

Шест месеца след раждането на идеята за уникално Infiniti FX, което да бъде създадено и проектирано от и за световния шампион във Формула 1 Себaстиан Фетел, моделът вече е факт и направи официален дебют във Франкфурт. Старши вицепрезидентът на дизайнерския отдел на Infiniti, Широ Накамура, лично връчи ключовете от единствения Infiniti FX Sebastian Vettel Version на пилота от Red Bull Racing. Най-бързият модел на марката и най-ексклузивният кросоувър, правен някога, предлага изискани технологии, олекотени компоненти и характеристики, като системата Rear Active Steering за максимална пъргавина и стабилност, 8-цилиндровия V-образен агрегат от флагмана на Infiniti и най-продавания модел в някои пазари - FX50S Premium.
Infiniti FX50 Performance Concept e с оптимизирана версия на двигателя 5,0 V8. Заедно с новата си изпускателна система и препрограмирана електроника той генерира 420 к.с. вместо сегашните 390. Това допринася за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,6 сек, а максималната скорост достига 300 км/ч. Огромният SUV е с понижена с 46 кг маса, а общата маса е 2049 кг.
Сниженото с 22 мм шаси, по-твърдото окачване и изключително атрактивният и аеродинамичен екстериор са позволили оптимизирането на коефициента на подемна сила с 30 % и коефициента на челно въздушно съпротивление Cd с 5 %.
Интериорът е оборудван с поръчкови панели от черен карбон, интегрирани във вратите и централната конзола. Обичайното покритие от сребрист хром е заменено от черен хром, за да се постигне истински F1 стил. Воланът и скоростните пера зад него са в алкантара. Специалните спортни седалки са тапицирани в черен велур с контрастиращ лилав шев и специално бродирани „SV” лога. Метална плоча върху централната конзола с подписа на световния шампион допринася за уникалния завършек на интериора.
Луксозни и всеобхватни функции, включително Connectiviti +, една от най-пълните и лесно разбираеми инфоразвлекателни системи в света на автомобилите, както и награждаваните технологии за безопасност на Infiniti, са включени като стандарт. Infiniti вярва, че клиентите не трябва да бъдат принуждавани да плащат допълнително за скъпи екстри.
През следващите няколко години Infiniti възнамерява да завладее дял от 10 % от пазара на луксозни автомобили. На фирмената пресконференция във Франкфурт бе обявен и новият слоган на компанията – „Отсега нататък перфектната линия е извивка“.

 
 

Images Gallery


 

Hyundai разбули i30 Hyundai разбули i30
September 13, 2011
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...