14,8% ръст в продажбите на МПС у нас

Main March 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3739 views | no comments

Общо 2969 леки и товарни автомобили са продадени у нас през първия месец от годината, сочи статистиката на ААП (Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители у нас), като е регистриран ръст в размер на 14,8% спрямо същия период от миналата година. Продажбите на леки автомобили у нас възлизат на 2822 единици, което е с 13,8% процента повече спрямо януари 2010 г., когато на пазара са били реализирани 2478 коли. Чудовищен е ръстът при мотоциклетите (666%). При тях вместо шестте бройки от миналата година са продадени 46. В сегмента на товарните автомобили и автобусите са реализирани общо 147 бройки, равносилни на растеж от 37%.
Най-много леки коли от марката Volkswagen са купували българите през първия месец от годината - 369 единици. На второ място по продажби се нарежда Toyota с реализация от 270 бройки, следвана от Ford с 240, Dacia с 241 и Peugeot с 200. Най-търсени са моделите от компактния градски сегмент B, където са купени 723 автомобила. На този клас се пада пазарен дял от 25%, сочи статистиката . Най-продаваният модел продължава да бъде Dacia Logan.
При мотоциклетите води марката Peugeot с 28 продажби и дял от 60,87%, а при камионите и автобусите - Mercedes с реализация от 83 единици и пай от 56,46%.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...