2011-a Morgan 3 Wheeler - завръщане към корените +видео

Main March 28, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2665 views | no comments

Последният модел на Morgan - триколката 3 Wheeler, връща марката към нейните корени. Morgan е правил триколки близо четвърт век, преди на сцената да се яви първият четириколесен негов модел. Някои от тях са били невероятно бързи и пъргави, а един все още държи рекорда за скорост на дълги разстояния, поставен още през 30-е години на миналия век.



Да се кара подобен автомобил винаги е било предизвикателство. Този път, обаче, след повече от половин век, това приключение се връща цивилизовано от технологията на 21-и век. Задвижването е отново като тогава с двуцилиндров, V-образен мотор, но с инжекцион, куплиран с петстепенна кутия на Mazda. Първият нов Morgan 3 Wheelers е с двигател 115 к.с. дело на специализирана по отношение на двуцилиндровите, V-образни мотори фирма - S & S, а колата е вече одобрена от американските и европейски оторизационни инстанции по отношение на безопасността и изхвърляните вредности.

За разлика от многото предишни триколки, новият Morgan има предавка за каране назад. Кутията осигурява плавно и удобно каране с безпроблемна смяна на предавките, без да се губи тръпката на екстремното каране. Предаването на момента на мотора към задното колело става чрез яко задвижване с v-образен ремък.

В днешни дни безопасността е императив за всеки автомобил, включително и за триколесния. Тук на разположение е яко стоманено шаси и двоен предпазен ролбар. Променени са и други неща, но есенцията на оригиналната триколка си остава. Ясно изразената форма на куршум, откритите елементи на окачването, алуминевата "вана" на купето възвръщат традиционният, "аеропланен" вид и на новия Morgan.

Morgan е направил новата си триколка без калници, отворена и двуместна. Има и малко място за багаж, но основната идея на колата е да се направи забавна за каране. Интериорът е кожен, инструментите са в стил изтребител, моторът отпред дава и почти пълна алюзия за нисък бръснещ полет над пътя.



Експертите на Morgan cа постигнали перфекния баланс на триколката на пътя още преди десетилетия. Теглото на мотора отпред е балансирано от теглото на пътниците в колата и тя стои като "посадена" на пътя, заради изключително ниският център на масата.

 
Keywords:   3 wheeler, amp, mazda
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...