Концептуален смартфон от Mobiado и Aston Martin

Main March 28, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2632 views | no comments

Mobiado- една от най-известните компании за проектиране и производство на суперлуксозни мобилни телефони, обяви че в сътрудничество с Aston Martin, е разработила уникален концептуален смартфон. Футуристичният CPT002,е създаден с идеята да демонстрира моментното състоя на технологиите в мобилните телефони, но пречупено през призмата на утрешния ден.

Прозрачният CPT002 е направен от едно парче сапфир, обковано с платинени странични кантове, в които са вградени батерията, електрониката и гнездото на SIM картата. Смартфонът идва с операционна система Android, което е гаранция за пълната свобода по отношение на персонализацията и функционалността.

Смартфонът, който освен всичко друго е и ключ за вашия Aston Martin, идва със множество приложения за набиращите все по-голяма популярност социални мрежи. FourSquare е в състояние да покаже вашата моментна локация, както и тази на вашите приятели, а интегрираните по външността на автомобила камери могат периодично да актуализират профила ви във FaceBook и Twitter със снимки, видео и информация за градовете през които минавате.

Mobiado CPT002 разполага и със специално разработено приложение, което може да подава към бордовата система на автомобила информация за силите, които действат върху тялото на водача, в случай на пътен инцидент. На базата на тези данни, компютърът на колата регулира скоростта и момента на разгъване на предпазната въздушна възглавница, и контролира работата на предпазния колан.

 
Keywords:   android, aston martin, mobiado, sim
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...