2500 "коня" за Шумахер

Main May 13, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1505 views | no comments

Специалистите от американската Intense Automotive Design (IAD) са направили от Mosler MT900 GTR XX истинско чудовище, достойно само за ръката на най-великия пилот на всички времена - Михаел Шумахер.

Колата има страшно форсиран "осмак" на спортното подразделение на GM - Performance Parts с увеличен ходов обем, нова хранителна система и газоразпределителен механизъм, както и два турбокомпресора. Захранването на чудовището става не с обикновен бензин, а със смес от няколко вида гориво - бензин, метанол, етанол и водород. В крайна сметка, според тунингарите, мощността на мотора е увеличена на 2500 к.с.!

Автомобилът също е преработен - масата му е намалена до 800 кг, задвижването е на четирите колела, доработено е окачването, монтирани са карбонови джанти. Ускоряването от 0 до 100 км/ч суперколата на IAD прави за 2,5 секунди, до 240 км/час - за 6,7 секунди, а до 400 км/час - за 17,5 секунди. Достигната досега максимална скорост е 491 километра в час, но колата има потенциал да развие 643 км/ч.

Според хоpата на IAD, скоростният си потенциал суперколата ще демонстрира по време на "Седмицата на скороста" в соленото езеро Бонвил, а след това ще отиде на тестове на пистата Нюрбургринг.

Собственикът на компанията IAD Джон Гоча, силно се надява да види зад волана на творението си седемкратния световен шампион от Формула 1 Михаел Шумахер.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...