30 на сто от българския автомобилен парк е на възраст от 15 до 20 години

Main February 10, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2025 views | no comments

Агенция "Фокус"

30 на сто от българския автомобилен парк е на възраст от 15 до 20 години, сочи статистиката на МВР.

За Агенция Фокус Стойчо Константинов, началник сектор в Пътна полиция при Главна дирекция Охранителна полиция на МВР, посочи, че колите до 5 години в България са едва 8,39 %. 27,34 на сто от всички автомобили пък са на повече от 20 години.

Стойчо Константинов коментира, че по пътищата все по-малко се движат автомобилите от времето на социализма - от познатите марки Москвич, Трабант, Жигули, Лада и др. Тези автомобили станаха антика. Преди ден, ако знаете какъв лъскав москвич видях... Моят автомобил е над 17 години – Фолксваген Пасат, и трябва да ви кажа, че външният вид на москвича беше два пъти по-лачен, посочи Стойчо Константинов.

Ограничение за движение на старите автомобили няма, доколкото са технически изправни. Изискването на нашето законодателство е автомобилите, без значение от възрастта им, да са технически изправни - тогава те могат да се движат, каза Константинов.

Според данните моторните превозни средства на възраст от 6 до 10 години са 9,46 на сто, а от 11 до 15 години - 24,35 %.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...