50 години Honda в Европа - от мотоциклети до самолети

Main May 5, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1960 views | no comments

B европейската академия на Honda, разположена в околностите на Франкфурт, в чест на половинвековното си присъствие на Стария континент Honda показа в действие почти цялата си продукция - от генератори и косачки за трева до водородния си автомобил и хуманоидния си робот Asimo.

Honda е основана в Япония в 1945-а и през 1961-а отваря свое представителство в Германия. Отначало са се доставяли мотоциклети, първите автомобили идват през 1967-а в Хамбург - моделът S800 Coupe. Колата имала много надежден двигател, един от които дори "живял" по-дълго от изпитателния стенд на който са го тествали.

Днес Honda доставя силово задвижване за електрогенератори, помпи, водна техника, системи за нагряване на вода и добив на електричество в домашни условия. Компанията разработва роботи, които не са много далеч от серийно производство.

Новата продуктова област на Honda са самолетите. Вече са получени поръчки за малкия реактивен бизнес-самолет с далечина на полета 850 км, чието серийно производство стартира през август.

Във всичките си продукти Honda се придържа към принципа за максимално запазване на околната среда и това се отнася също за заводите на марката. И те, и изделията се стремят да използват максимално ниско количество енергия, имат ниска шумност и висок ресурс. Така например, двигателите на електрогенераторите за домашна употреба работят по цикъла на Аткинсън, който се използва и при серийните хибридни автомобили на Honda.

Хибридните технологии се използват дори при снегорините, където бензиновият двигател задвижва апарата, а електрическият фрезата, премахваща снега. Някои от възможностите на робота Honda ASIMO пък се използват в системите за безопасност на автомобилите Honda.

 
Keywords:   asimo honda, honda
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...