73 м с Coca-Cola и Mentos

Main December 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6250 views | no comments

Американците Фриц Гроуб и Стефан Волтц подобриха световния рекорд за дължина на прехода с както те самите го наричат „реактивен автомобил“, задвижван от химичната реакция, протичаща между нискокалорична Coca-Cola и бонбоните Mentos.
За да застави автомобила да се движи, на причудливото возило са били монтирани 54 бутилки Coca-Cola, както и 324 пакета Mentos. В резлутат на това действие изобретението е успяло да измине 73 метра, или с 10 м повече отколкото по-рано тази година, когато за аналогично пътешествие са били изразходвани 108 бутилки Coca-Cola и 648 “ментоса“.
Гроуб и Волтц провеждат този експеримент вече в продължение на няколко години. За това време производителите на използваните продкути са сатанали техни спонсори, а самите изобретатели са регистрирали три рекорда в книгата „Гинес“. Освен това са били номинирани за две награди „Еми“, отворили са интерент списание и са започнали собствено шоу.

Видео

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...