Правят Panda III в обновения завод на FIAT край Неапол

Main December 13, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7865 views | no comments

Третото поколение на Fiat Panda вече е готово да щурмува пазара. Обичаният компактен модел с пет врати бе представен пред журналисти от цял свят директно в реновирания фирмен завод край Неапол.
Заводът е напълно реконструиран и в него са инвестирани 1 милиард евро. Той все още не работи с пълен капацитет. В него преди са произвеждали FIAT Tipo, Alfa 33, 145, 147, 155 и 156. Първият модел, който ще излиза оттам след реконструкцията, е третото поколение на Panda.
Фабриката е изключително модерна и роботизирана. Капацитетът й е за над 1000 коли дневно, като в момента там произвеждат само по сто.
Panda III e компактен отвън, но предлага достатъчно вътрешно пространство, съчетано с нисък разход на гориво. На предния ред седалки е добавено 7 мм повече пространство, а на задния – 4 мм. Странично пътниците отпред печелят допълнителни 26 мм, а отзад – 6 мм. Багажникът съответно събира 225 л, като обемът му може да достигне до 870 л със сгънати задни седалки.
Новото бордово табло разполага с много допълнителни ниши за събиране на дребни предмети. Освен това то е обградено от цветна ивица, което е мотив, характерен и за първото поколение на Panda.
Задната седалка дава много възможности за реорганизация на пространството. Облегалката й може да бъде сгъната. Клиентите могат да заложат и на варианта тя да е делима в отношение 50/50.
Предните места са направени по нова фирмена технология. Те са изключително „тънки“ и осигуряват повече пространство за краката. Вратите също са проектирани с идеята да осигурят повече пространство.
Друг оригинален стилистичен момент е специфичната форма на ръчната спирачка, която също произхожда от желанието да се оптимизира пространството на конзолата. Тя е с малка дължина.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...