75,5% ръст при товарните и автобусите през осемте месеца

Main September 12, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5035 views | no comments

С 21,34% са нараснали през 8-месечието продажбите на леки и товарни автомобили и автобуси у нас, сочи официалната статистика на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители у нас.
Ръстът при леките автомобили за коментирания период е 19%, като са били продадени 1083 единици през август. VW продължава да води с общо 1642 продажби за осемте изтекли месеца и дял от 11,66% от пазара. Следва Ford с 1270 (дял 9,02%), Toyota с реализация от 1213 единици и дял 8,61%, Peugeot с 1057 бройки и дял 7,50%, и Skoda, която успя да измести Dacia от челната петица с резултат от 1024 реализирани автомобила. Ford Fiesta е бил най-купуваният модел за периода с 695 продажби, сочи още статистиката.
Главоломен в проценти продължава да бъде ръстът при товарните автомобили и автобуси за 8-месечието - 76,5%. Общо 851 бройки са били продадени в тази категория през първите осем месеца срещу 482 през аналогичния период от миналата година.
Едва с 4% са нараснали продажбите на мотоциклети за коментирания период.

 
Keywords:   ford, ford fiesta, peugeot, Skoda, toyota
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...