Suzuki се развежда с VW заради Fiat

Main September 12, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5120 views | no comments

Suzuki Motor Corp. планира да приключи бизнес-съюза си с Volkswagen. Компанията ще помоли немския производител да продаде японските си дялове, тъй като според нея те оказвали негативно влияние върху независимото управление.
Новината дойде след изявлението на VW през уикенда, че решението на Suzuki да доставя дизелови двигатели от Fiat S.p.A. нарушава условията на партньорството им.
VW притежава 19,9 % от Suzuki, докато Suzuki има едва 1,49% от VW. Японската компания планира да продаде дяла си от VW, ако немският й партньор се съгласи.
От друга страна говорител на VW е заявил, че немският автомобилен производител няма намерения да продава или намалява своя пай в Suzuki. Според думите му с решението си да купуват двигатели от Fiat японците са нарушили споразумението за партньорство.
VW няма причини да се притеснява", е заявил в интервю през август Осаму Сузуки, председател на борда на едноименната компания. Suzuki и Fiat имат договор за производството на дизелови двигатели в Азия още от 2005 г., а само преди месец той бе разширен с още един за покупката на такива силови агрегати от производствените мощности на Fiat в Унгария.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...