A 160 CDI и B 200 CDI със сертификат за екологичност

Main March 14, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 876 views | no comments

Международният институт Oko Trend присъди престижната си награда Car Environment Certificate на два от актуалните модели на Mercedes-Benz. Това бяха сглобяваните в Щутгарт версии 160 CDI на компактния A-class и 200 CDI на B-class.

След сериозните тестове и анализи на независимия институт, двата автомобила на германската компания са показали резултати много над средния за всички области. Според Oko Trend, A 160 CDI и B 200 CDI са демонстрирали отлични показатели не само по отношение на горивната икономичност и нивата на шум и вредни емисии, но и по отношение на използваните в сглобката екологични материали и обмислената логистика.

Независимият институт Oko Trend започва да публикува своите резултати по отношение на екологичността на автомобилите през 1997 година. През миналата година се състоя и първото връчване на Car Environment Certificate, който се присъжда само на модели, които отговарят на изключително високите изисквания на организацията. Под внимание при крайната оценка се взимат не само горивната икономичност и нивата на шум и вредни емисии, които колите отделят, но и екологичните параметри по отношение на производството, логистиката и други. Сертификатът се присъжда на модели, които са постигнали минимум 90% от максималната оценка във всяка една от категориите. До момента подобна висока оценка са получили едва 15 автомобила.

 
 

Images Gallery


 

Clio F1 Team R27
March 13, 2007
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...