Audi A8 Фейслифт – новият лъч от Инголщат

Main August 19, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10585 views | no comments

Audi ще представи фейслифта на своя върхов модел на А8 на автосалона във Франкфурт (12-20 септември 2013). Производителят не дава много информация за машината и сякаш следва принципа „на час по лъжичка”. За последно от Инголщат издадоха тайната, че мигачите ще светят само в посоката на завоя и че така излъчваните от тях сигнали щели да бъдат много по-лесни за интерпретиране. Визуалните промени по екстериора на модела се откриват от скиците, които бяха разпространени. Линиите на автомобила ще бъдат по-динамични.
Audi много се гордее с новите фарове. A8 разполага с революционната LED-технология Matrixbeam на предните светлини. Благодарение на нея светлинният сноп се разпределя така, че хем да не заслепява движещите се в насрещното автомобили, хем да оставя максимално голяма зона около тях осветена. Това вече го могат и коли на други марки, но при Audi регулирането на светлинния сноп става без механична намеса.
Мигачите също са обновени. Във фаровете има по 18 светодиода, които са разделени на седем блока за всяка ивица. В стоповете 24 LED-а, обособени в осем сегмента, осигуряват динамичен контрол на светлината. При активиране на мигач блоковете се активират и на 20 милисекунди светват от вътре навън в желаната посока. След 150 милисекунди всички сегменти трябва да бъдат светли, след още 250 – да излъчват светлина с пълен интензитет, а накрая мигачът става тъмен и целият процес започва отначало. Така дори и при влошена видимост или голямо разстояние сигналите могат да бъдат възприемани много ясно. Според „четирите ринга” новото техническо решение щяло да съдейства за по-добра пътна безопасност.
За съжаление за обновеното А8 няма още много информация. Ясно е, че ще има версия с удължено междуосие, както и че W12-моторът, който по-късно ще отпадне от палитрата, ще бъде с 550 к.с. и 625 Нм. Замислен е и Plug-in хибрид с 252 к.с. и 3-литров V6 бензинов мотор.

 
Keywords:   Audi
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...