Audi Q5 е почти готов

Main October 25, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 2947 views | no comments

Hовото Audi Q5 ще се прави в завода на гиганта в Инголщад, Германия, като първият сериен автомобил трябва да слезе от конвейера през 2008 година.
За старта на производството на новата кола ще се инвестират общо околo 300 милиона евро, заявиха от ръководството на фирмата след приключване на преговорите с профсъюзите. За производството на колата ще бъдат ангажирани общо 1700 работника. Доктор Мартин Винтеркорн, председател на съвета на директорите на Audi AG, отбелязва, че решението за производството на Q5 в Инголщад, ще се отрази положително и на сътрудниците на завода в Некарсулм, заради взаимната връзка на производството в двете предприятия.
Audi Q5 разширява моделния ред от всъдеходи на марката, стартирал с повече от представителния модел Audi Q7. "Новакът" ще бъде директен конкурент на BMW X3 и Acura RDX. Компактният Q5 ще се произвежда с използването на платформата, залегнала в новите A4 и A6. Колата ще бъде оборудвана с V-образни, 8-цилиндрови мотори.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...