Audi TT Coupe 3.2 Quattro 2007

Reviews April 7, 2006 | AutoDrum.com A- A+ 2042 views | no comments

Ауди ТТ, култов автомобил пуснат на пазара през есента на 1998 година, завзе с щурм пазарният сегмент на спортните купета. Сега второто поколение прави своя дебют. Новото ТТ купе е по-динамично, както благодарение на дизайна си, така и с ходовата част и интериора.

Новият външен вид на Ауди ТТ

Архитектурата на Ауди ТТ Купе въплащава стил, стабилност и мощ в истинска спортна машина. Дизайнерите от Ауди са направили новото купе с по-рязки контури, които перфектно са съчетани с облите форми на предшественика си. Сега с осанката си на бик ТТ-то дори и в спряло състояние внушава своята динамичност. Новото Ауди е с около 5 инча по-дълго и 3 инча по-широко достигайки габарити от 162.9 / 71.7 инча.

Корпуса е конструиран с ASF Space Frame дизайн разработка на Ауди и съчетава алуминий със стомана. Това е първият случай, когато се комбинират различни материали в едно цяло. 69 процента от структурата е направена от алуминий. Стоманените компоненти допълващи останалите 31 процента са изнесени в задната част, като по този начин осигуряват балансирано натоварване на осите. За да се подобри сцеплението, спойлер в заднатата част на колата се показва при достигане на 120 км/ч.

Също като предшественика си, новото Ауди ТТ е достъпно в купе вариант с 2 + 2 места. По-късно е предвиден старта и на отделен роудстър модел. Багажното отделение е лесно достъпно и с голям обем от 290 литра. Капацитета може да се увеличи до 700 литра след сгъване на задните седалки. За комфорт и почивка гарантират и спортните седалки, които могат да се изберат в три различни кожени десена.

Кокпитът

Кокпита е ориентиран изцяло към шофьора и е перфектно ергономично проектиран. Въплатени са и класическите кръгли елементи на ТТ по различни начини.

Агрегат: 2.0l Turbocharged 4-цилиндров или 3.2 литра V6

Налични са два мощни петролни агрегата, които да задвижват колата. 2 литровият 4-цилиндров с турбина TFSI, включващ FSI директно впръскване достига 200 к.с. Чрез 6-степенна скоростна кутия, ТТ-то ускороява до 100 км/ч за едва 6,2 секунди и достига до максимална скорост от 240 км/ч. 3,2 литровият V6 не само способства за генерирането на хубав звук, но и генерира 250 к.с., трансформиращи се в ускорение до 100 км/ч за 5,5 секунди и максимална скорост от 250 км/ч (електронно ограничена).

Двигателите са екипирани с шест степенна скоростна кутия. При заявка, тя може да се комбинира с динамична S-tronic скоростна кутия. Докато 4-цилиндровия двигател идва с предно задвижване, V6 предостява мощта си и на двете оси посредством Quattro системата - технология ползвана в сегмента на спортните автомобили.

Окачването

Динамичното окачване на Ауди е наново разработено и настроено за Audi TT Coupe. Един от символите, на което е почти нулевото поднасяне на колата. Спортно ориентиран автомобилът предлага удоволствие при шофиране, пъргавост и прецизно управление.

Подменените колела от 16 на 19 инчови, както и извършените значители промени в областта на еласто-кинематиката, са ключови елементи от работата на проектантите. Новoто многозвенно задно окачване допринася за оптималнa динамика при шофиране присъща на спортните автомобили.

Високо технологична амортисьорна система е достъпна като опция. При нея, миниатюрни магнитни частици циркулират в маслото вътре в амортисьорите. Когато им се подаде волгаж, те променят характеристиките на амортисьора за милисекунди. Тази адаптивна система предоставя едновременно, както високо ниво на комфорт, така и спортна динамика в зависимост от предпочитанията на шофьора.

Комфорт

Стандартните елементи на новото Ауди ТТ включват автоматична климатична система и спортен волан, който не само е присъщ на спортните коли, но и значително удобен. Въздушните отвори, спиците на волана, както и много от контролните елементи са направени с алуминиев вид.

Обърнато е внимание и на допълнителните опции, от които потребителите мога да избират между адаптивно динамично осветление и Ауди паркираща система, помагаща по време на паркиране.

Новото Ауди ТТ бележи премиерата на нова генерация в аудио системите. Характеризира се с изключително възпроизвеждане и интуитивен контрол. Шест контолни бутона служат за управление, като функционалността им зависи от избраното меню. Радио система със CD устройство е базова конфигурация. Наличен е и Bluetooth интерфейс за връзка с мобилни телефони. Телефонът може да се оперира посредством MMI, многофункционалния волан или чрез гласов контрол.

 

Gumpert Apollo 2006
April 6, 2006
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...