Audi готви конкурент на Tesla Model X

Main February 4, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 14800 views | no comments

Audi планира да направи e-tron версия на Q8, която да се конкурира с предстоящия Tesla Model X. Преди година немците потвърдиха плановете си за производство на флагманския SUV, а сега се появиха слухове и за електрическа версия. Моделът ще получи задижваща система от Audi R8 e-tron, която ще осигури автономен пробег от 600 км с едно зареждане.
Очаква се Audi Q8 e-tron да бъде оборудван с огромен пакет батерии с капацитет 80 кВч. Моделът се очаква да се появи през 2017 г. и да предлага задвижване на всички колела. Базовото Audi Q8 ще използва платформа на следващото поколение Q7. За него са предвидени стандартните бензинови и дизелови агрегати, както и версия хибрид. В по-късен етап ще се появи и спортна версия SQ8. Новият модел ще се продава във варианти с пет и седем места и ще е по-скъп от предстоящото второ поколение Q7, което от своя страна ще се появи в края на тази година.

 
Keywords:   Audi
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...